TLF 612 52 541 · SEND E-POST · 08.00-15.30, mandag til fredag

Kosmetisk/estetisk behandling

Estetisk tannbehandling (Bleking, fasetter, airflow saltblåsing av tennene).

For et hvitere smil kan vi tilby hjemmebleking og Saltblåsing (airflow) av dine tenner

Estetisk tannbehandling handler om å forandre farge eller form på tennene, om du av ulike årsaker er misfornøyd eller ønsker forbedringer.

For et hvitere smil kan vi tilby hjemmebleking.
For å kunne bleke tennene hjemme må følgende kriterier oppfylles:
-Om du har fyllinger må de være av god kvalitet.
-Om du har hull (karies) må det behandles først.
-Overflatemisfarginger bør være fjernet.
-Tannkjøttet ditt må være friskt og du bør ikke ha andre sykdommer i munnen.
-Du bør være over 18 år.

Her vil tannpleier eller tannlege ta avtrykk av en eller begge kjever, alt etter hva du ønsker. Fra dette avtrykket lages en gipsavstøpning som en skinne presses over og tilpasses. På den måten får du en individuelt tilpasset skinne, noe som er viktig for å skåne tannkjøttet. Du får med blekegelé fra oss som du benytter i skinnen, enten som dagbehandling eller til å sove med om natten. Ikke alle misfarger lar seg bleke. Det er derfor viktig at fagpersonell kan avgjøre om du vil få effekt av bleking eller om det må andre tiltak til for å oppnå ønsket resultat.

Fjerning av overfladisk missfarging med airflow

Med Airflow tannrens rengjøres tennene ved at vi sprayer dem med en blanding av pulver tilsatt smaksstoff, trykkluft og vann. Dette gjør at vi kommer til også på vanskelige steder mellom tennene, i groper og lignende. Med denne teknikken forsvinner både tannstein og det aller meste av overfladisk missfarging. Airflow tannrens virker også forebyggende på tannkjøttsykdommer og sykdom i tennene

Skallfasetter og kroner

For større endringer på farge og form kan det vurderes skallfasetter eller kroner. Skallfasetter lages av porselen og legges som et skall over tannen, som regel fortennene. Disse lages hos tanntekniker og sementeres fast hos tannlege.